top of page
  • Writer's pictureTuomas Leinonen

Mikä on animoitu low poly -selitysvideo?

Päivitetty: 3. tammik. 2023


Esimerkki 3D low poly By Esy Esyarof
Low poly on yksinkertaisia muotoja

Low poly -animaatio on luova ja kiehtova 3D-animaation tyyli, jonka suosio on kasvanut viime vuosina. Ideana on käyttää yksinkertaisia muotoja ja pelkistettyä värimaailmaa. Low poly on taidetyyli joka pyrkii mahdollisimman minimalistiseen estetiikkaan.


Sana low poly on lyhenne sanasta low polygonal, joka siis tarkoittaa geometristen muotojen tekemistä mahdollisimman pienellä määrällä kulmia. Näin ollen myös 3D-mallien pintojen lukumäärä pysyy vähäisenä. 3D-mallintamisessa ei niinkään puhuta resoluutiosta vaan polygonien määrästä. Mitä vähemmän niitä on, sitä yksinkertaisempi muoto on.


Low poly -tyylissä 3D-tekniikka jätetään ikään kuin tahallaan näkyviin, eikä edes pyritä toteuttamaan realistisia ja monimutkaisia muotoja. Tyyli on ollut jo pitkään suosittua myös peleissä. Ehkä havainnollistavin esimerkki tästä tyylistä on suositun Minecraft-pelin grafiikka.


3D low poly rakennus by IconScout Store
Yksinkertaiset ja toistuvat muodot

Low poly -mallintamisessa elementit syntyvät mahdollisimman yksinkertaisilla geometrisilla muodoilla. Esimerkiksi rakennus voi syntyä pelkästä kuutiosta, johon vain lisätään ikkunat ja muita minimalistisia yksityiskohtia. Talon vieressä olevan puut ja pensaat voi toteuttaa nopeasti vaikka pelkillä suorakulmioilla.


Low Poly -animaatioista on tullut suosittuja niiden esteettisen viehättävyyden vuoksi. Ne herättävät nostalgian tunteita, mutta näyttävät samalla tyylikkäiltä ja moderneilta. Lisää vaikuttavuutta tuo usein myös se, että yksinkertaiset muodot sommitellaan kiinnostavasti ja ne valaistaan realistisesti.


Selitysvideo yritykselle low poly -animaationa


Low Poly -animaatio on tyylikäs keino saada yrityksen viesti erottumaan. Sen abstrakti luonne mahdollistaa luovan vapauden etsiä uudenlaisia näkökulmia ja visuaalisia esittämistapoja. Yksinkertaisilla animoiduilla muodoilla on mahdollista esittää monimutkaisia asioita, joten se soveltuu erinomaisesti tarinan kerrontaan ja monimutkaisten käsitteiden välittämiseen. Ainutlaatuisen minimalistinen 3D-tyyli on silmäänpistävä ja mieleenpainuva.

IconScount By Illustraly Design

Hyvin toteutetut low poly -animaatiot ovat monipuolisia tarinankertojia. Niitä voidaan käyttää mainoksissa, liikegrafiikassa, tuote-esittelyissä ja jopa yritysvideoilla, joten ne sopivat erinomaisesti kaikenlaiseen yritysviestintään.


Low poly -selitysvideoita on käytetty avaamaan monenlaisia aiheita ohjelmistosovelluksista lääketieteellisiin toimenpiteisiin. Esimerkiksi ohjelmistosovelluksista kertovalla selitysvideolla erilaiset päätelaitteet voidaan esittää sympaattisen pelkistettyinä.


Low poly -animaatiotuotanto on kustannustehokas


 IconScount By Moudesain
Kustannustehokas animaatiotuotanto

Low Poly -animaatiot tarjoavat monia etuja verrattuna perinteisiin animaatiotekniikoihin. Niiden luominen vaatii vähemmän aikaa ja vaivaa kuin yksityiskohtaisempien animaatioiden tekeminen. Animaatiotuotannossa keskitytään asioiden esittämiseen mahdollisimman yksinkertaisten 3D-muotojen avulla. Simppelit geometriset muodot ovat huomattavasti nopeampia toteuttaa kuin realistiset ja monimutkaiset mallinnukset.


3D-animaatiotuotannoissa kriittinen vaihe on renderöinti. Tämä on aina aikaa vievä osuus. Renderöinnissä varsinainen kuva syntyy, kun renderöintiohjelma laskee valot, muodot, materiaalit ja tekstuurit. Tässä low poly -tyyli on armollinen. Muotojen yksinkertaisuus tekevät tästä kevyen, koska renderöinnissä laskettavien pintojen määrä on pieni.


Low Poly animointi mahdollistaa myös joustavuutta tuotantovaiheessa. Koska elementit ovat yksinkertaisia, muutostoiveet on helppo toteuttaa. Värimaailman luominen onnistuu yrityksen tyyliohjeiden mukaisesti ja myös värejä on helppo muutella haluttuun sävyyn jälkikäteen.


Kaiken kaikkiaan low poly -selitysvideot tarjoavat yrityksille edullisen tavan luoda visuaalisesti houkuttelevia animaatiovideoita, jotka auttavat selittämään monimutkaisia aiheita kiinnostavalla tavalla.


Miten ja missä selitysvideoita kannattaa hyödyntää?


Oli kyse sitten minkä tahansa tyylisestä selitysvideosta, niiden jakaminen ja levittäminen on kaikkein tärkeintä. Selitysvideoita voidaan käyttää monin eri tavoin, ja niistä on tullut tärkeä osa yrityksen markkinointistrategiaa. Seuraavassa on muutamia vinkkejä siitä, miten saat selitysvideoista kaiken irti.

1) Käytä niitä verkkosivustollasi

Selittävän videon sijoittaminen verkkosivustollesi on yksi parhaista tavoista sitouttaa kävijöitä ja antaa heille parempi käsitys siitä, mitä teet. Se auttaa myös pitämään ihmiset sivustollasi pidempään tarjoamalla arvokasta tietoa tuotteistasi tai palveluistasi.

2) Jaa niitä sosiaalisessa mediassa

Sosiaalinen media on yksi parhaista foorumeista viestien helppoon ja nopeaan levittämiseen. Jakamalla selitysvideoita somepalveluissa (esim. Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, TikTok...), voit tavoittaa enemmän potentiaalisia asiakkaita ja lisätä brändin tunnettuutta.

3) Sisällytä ne sähköposteihin

Selitysvideon lisääminen sähköpostiviesteihin on myös loistava tapa saada enemmän sitoutumista tilaajilta. Kun sisällytät linkin yhteyteen houkuttelevan kuvauksen varmistat, että katsojat ymmärtävät mistä video kertoo ennen kuin klikkaavat sitä.

4) Hyödynnä YouTubea

YouTube on suurin videoalusta ja se tarjoaa yrityksille mahdollisuuksia niin ilmaiseen näkymiseen kuin kohdennettuun maksettuun mainontaan. YouTube toimii myös hyvänä alustana kun vain haluat linkata videon eteenpäin. YouTubessa näkyminen voi tuoda videosi esille myös Google-hauissa.

5) Sisällytä ne esityksiin

Selitysvideoita voidaan esittää myös erilaisissa tapahtumissa kuten messuilla, webinaareissa ja asiakastapahtumissa. Se on napakka ja havainnollistava tapa esitellä aihe niille kohderyhmille, joiden olisi hyvä saada lisätietoja yrityksesi tuotteista tai palveluista.


6) Koulutus ja sisäinen viestintä

Monet yritykset käyttävät henkilöstönsä tai kohdeyleisönsä kouluttamiseen selitysvideoita. Näitä voidaan jakaa helposti esimerkiksi yrityksen intrassa tai verkkosivuilla omassa osiossaan.


Kuvakerronta tuottaa yrityksille ja muille organisaatioille selitysvideoita, jotka on mahdollista toteuttaa 3D-animaationa low poly -tyyliin. Lue lisää ja ota yhteyttä tästä.

bottom of page